HFs krav til emnegruppepresentasjoner

UiOs 亚博娱乐官网_亚博pt手机客户端登录edaksjon har laget en Brukerveiledning for nettinformasjon om emnegrupper. Det følgende er en nærmere beskrivelse av hva punktet Om emnegruppen skal inneholde i presentasjoner av emnegrupper tilbudt av HF.

Fastsatt av prodekanen for studier 20. juni 2008.

Punktet Om emnegruppen i malen for emnegruppepresentasjoner skal inneholde følgende momenter:

a) Innledende tekst

En innledende tekst skal fange studentens interesse og presentere faget/emnegruppen. Se f.eks. første avsnitt under Om emnegruppen i presentasjonene av 80-gruppe - Arkeologi (80ARK) og 80-gruppe - Arabisk språk (80ARAS).

Det kan være hensiktsmessig å skille mellom beskrivelsen av 80-gruppe og beskrivelsen av program/studieretning som omfatter alle 180 sp. i bachelorgraden.

b) Læringsmål

Beskriv hvilke kunnskaper (også metode/teori) og ferdigheter studentene oppnår: kompetansemål, generell kompetanse. Hvis undervisningen innebærer aktiv deltagelse og muntlige fremføringer, bør det synliggjøres at dette nettopp er for å øvre opp studentenes ferdigheter i muntlig kommunikasjon. Kort om undervisnings- og evalueringsformer.

c) Opptak til emnegruppen (valgfritt)

Må man ha opptak til bestemte program for å kunne ta denne emnegruppen? Presiser eventuelle forkunnskapskrav, f. eks. hvis innføringsemnene i et språk ikke inngår i emnegruppa, men må tas blant de frie emnene.

d) Oppbygning og gjennomføring

Forklaring og anbefaling på rekkefølgen av emnene (f. eks.: et bestemt emne bør tas først; alle emner på 1000-nivå må tas før 2000-nivå, et 3000-emne tas i siste studieår). Beskriv forholdet mellom de obligatoriske og/eller valgfrie emner som inngår, og hvordan de ulike emnene bidrar til læringsmålet, særlig emner som kan oppleves som fremmede, som f.eks. litteratur-/kulturemner i språklige emnegrupper.

e) Utenlandsopphold

Inngår utenlandsopphold som en integrert del av emnegruppa? Hvis utenlandsopphold er mulig på programmet, men ikke er integrert i emnegruppa, informeres det best om dette på studieretningsnivå. Eventuelt informasjon om spesifikke avtaler, lengre studiereiser, opphold ved studiesentre etc. som passer for emnegruppen. Det bør stå eksplisitt hvis det ikke er mulig å få innpasset studier i utlandet i emnegruppa.

f) Kvalifisering for videre studier/arbeid

For 80-grupper: Hvilke masterprogram kan man søke på med en bachelorgrad med fordypning i xxx. Gir emnegruppen undervisningskompetanse?

For 40-grupper bør det angis hvordan den bør settes sammen og bygges ut med flere emner enn 40 sp for å gi undervisningskompetanse. Se nettsiden Skolefag ved Det humanistiske fakultet (http://www.hf.uio.no/studier/studietilbud/skolefag.html)

 

Publisert 30. apr. 2010 14:54 - Sist endret 3. mai 2010 08:25